Zwemmen

Thijs Van Cleven schittert in Coronatijden

Posted by Inge Haers

Tijdens het weekend van 23 en 24 januari 2021 nam Thijs deel aan de Flanders Qualification  Meet in Antwerpen. Deze wedstrijd was enkel toegankelijk voor Elites en moesten andere BZK’ers jammer genoeg met lede ogen toekijken. Enkel Jasper Aerents en Thijs mochten deelnemen voor BZK.

Thijs zwom de zaterdag persoonlijke records op de 100m vlinderslag en 200m vrije slag (zowel in de reeksen als de finale).

De zondag zou zijn dag worden. Hier werd sinds enkele maanden minutieus naar toegewerkt. “Zijn” 200m vlinderslag stond op het programma. Met een besttijd van 2.09:20, had hij maar 1 doel. Zijn PR verbeteren. Samen met coach Stefaan Obreno werd afgesproken om de ochtendseries “lekker” te zwemmen en het opgelegde tempo aan te voelen. Zo geschiedde.

De finale moest een “knaller” worden. Een tijd rond de 2.07:00 werd vooropgesteld om zodoende op schema te blijven richting internationale tornooien (OS 2024) en verder.

Thijs verbaasde vriend en vijand en finishte in een tijd van 2.05:71! Een verbetering van zijn besttijd met bijna 4 seconden. Als klap op de vuurpijl verbrak hij ook het 20 jaar oude provinciaal record van ex BZK’er Mathieu Fonteyn (die 2.06:34 zwom in een 25m bad). Tevens zou deze tijd voldoende zijn om deel te nemen aan het EYOF, maar door de bekende coronaperikelen werd dit tornooi voor deze zomer afgelast.

Met zijn nieuwe besttijd behoort Thijs in zijn leeftijd tot de absolute wereldtop….. Hopelijk mogen wij nog schitterende momenten meemaken in de toekomst van deze jonge BZK’er.

Proficiat Thijs, ge ziet nen echte Bazoko’er.