Uitslagen

Laatst aangepast op 25/11/2021 door Esther en Wouter Vandewal

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) Vrije Routines, 14 november 2021

Na een fraaie 4de plaats op het BK U18 Technische Routines, kon Fien een prachtige zilveren medaille veroveren op het BK Vrije Routines. In Zwevegem kon ze de jury bekoren met haar aangepaste solo en werd ze beloond met een nieuwe persoonlijke score!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) Routines, 11 november 2021

Marie is in La Louvière Belgisch Kampioen Solo bij de miniemen (U12) geworden! Na de eerste plaats op het BK figuren op 24/10 had ze uiteraard een mooie uitgangspositie. Op de uitvoering van haar solo kreeg ze vandaag eveneens de hoogste score met een logische gouden medaille overall als resultaat!! Bravo Marie💪🥇In dezelfde categorie haalde Lisa met haar solo een 7de plaats en ook het duet van Ysaline en Lisa eindigde 7de. Goed gedaan meisjes en trainsters!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15) FIGUREN, 1 november 2021

Onze kadetten A (zonder de laatstejaars die al doorgeschoven zijn naar de junioren) namen deel aan het BK U15 figuren. De Waalse meisjes waren zeer sterk en namen 8 van de top-10 plaatsen in beslag.

Onze jonge kadetten konden zich behoorlijk standhouden en zijn weer een ervaring rijker.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MINIMEN (U12) FIGUREN, 24 oktober 2021

In Mechelen mochten de miniemen nog eens aan een live wedstrijd deelnemen. Acht meisjes van de miniemen A voerden 4 opgelegde figuren uit in een deelnemersveld van een 150-tal leeftijdsgenoten.

Ze deden het allen voortreffelijk! Een prachtige apotheose volgde voor BZK want Marie behaalde de 1ste plaats en mag zich dus Belgisch Kampioene noemen!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) TECH ROUTINE, 10 oktober 2021

Het eerste deel van het Belgisch kampioenschap (technische routines) bij de junioren vond plaats in Zwevegem. Het junioren team van BZK is nog in volle opbouw voor het volgende seizoen, dus de BZK eer werd hoog gehouden door soliste Fien. Ze kreeg voor haar technische routine een mooie score van 66,65 en behaalde daarmee de 4de plaats. Een mooi resultaat voor onze 1ste jaars junior!

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18), juni 2021 (ONLINE)

Op het online VK junioren (U18) behaalden onze BZK meisjes schitterende resultaten:

Solo Technisch: 3de plaats (Fien) 🥉

Solo Vrij: 3de plaats (Fien)🥉

Duet Technisch: 4de plaats (Julie en Fien)

Duet Vrij: 3 de plaats (Julie en Fien)🥉

Team Technisch: 4de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin)

Team Vrij: 3de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin) 🥉

4 keer podium met telkens een welverdiende bronzen plak! Proficiat meisjes en trainsters!!De volledige uitslagen zijn hieronder terug te vinden.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15), mei 2021 (ONLINE)

Mooie resultaten op het Vlaams kampioenschap U15 dat dankzij de Vlaamse Zwemfederatie online kon georganiseerd worden.

Meer dan 100 meisjes deden mee aan de figurenwedstrijd. Twee BZK meisjes konden zich in de top 20 plaatsen.

Bij de routinewedstrijden behaalde Raïsa een mooie 5de plaats met haar solo. Het Kadetten A Team pakte net naast een medaille en eindigde 4de op slechts 1 punt van de 3de plaats. Het Kadetten B Team legde beslag op een 10de plaats

ONLINE BK FIGUREN VOOR MINIEMEN (U12) , mei 2021

Drie van onze BZK miniemen (U12) deden mee aan het Belgisch kampioenschap figuren. Er waren 104 deelnemers en de meisjes deden het schitterend. Ze plaatsten zich allen in de top 20!

Lisa (6de), Marie (8ste) en Ysaline (17de): proficiat!!

ONLINE ROUTINE WEDSTRIJD VOOR MINIEMEN (U12) en KADETTEN (U15), april 2021

Na de online figuren wedstrijd in maart werd ook een online routine wedstrijd georganiseerd voor de miniemen en kadetten

Voor de miniemen werden 2 video’s ingezonden (solo en duet) en voor de kadetten 3 video’s (solo, 2 teams). De meisjes hebben laten zien dat ze ondanks de moeilijke periode toch hard getraind hebben! Bij de miniemen behaalde Marie met haar solo een prachtige 1ste plaats en kon het duet (Lisa en Ysaline) een 4de plaats bemachtigen. Ook bij de kadetten behaalde de BZK meisjes een medaille: het team van Kadetten A werd knap derde. Verder waren er nog mooie uitslagen voor de solo van Raïsa (6de) en het team van Kadetten B (5de).

ONLINE FIGUUR WEDSTRIJDEN VOOR MINIEMEN (U12) EN KADETTEN (U15), maart 2021

Mooie resultaten van onze meisje in bijzonder omstandigheden

Door de coronamaatregelen is het nog steeds niet mogelijk dat wedstrijden fysiek plaatsvinden. De Vlaamse zwemfederatie heeft daarom voor de jongste zwemsters 2 figurenwedstrijden online georganiseerd. De figuren werden in het eigen zwembad opgenomen en doorgestuurd naar de zwemfed. Daarna werden ze door de juryleden online beoordeeld. Een heel nieuw gegeven, maar wel leuk om eindelijk al dat trainen eens om te zetten in een wedstrijdvorm. Binnenkort volgt hetzelfde format voor de verschillende routines (solo, duet en team).

De meisjes haalden mooie resultaten. Bij de miniemen konden 3 meisjes zich in de top 20 plaatsen met een zeer mooie 4de plaats voor Marie, die dus net geen medaille kon pakken. Ook bij de kadetten puike prestaties: in deze leeftijdscategorie maar liefst 4 meisjes in de top 20 met een hoogste notering voor Raïsa (7de).

Hieronder zijn de volledige resultaten te bekijken.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) TE LIEDEKERKE, 16/02/2020

Twee bronzen medailles voor BZK!

Twee keer een derde plaats op het VK U12 te Liedekerke. Stien, die ook al knap een 2de plaats wist te bemachtigen bij de figuren, werd derde bij de solisten en samen met duetpartner Marie eveneens derde bij de duetten. Het team behaalde de zesde plaats.
Knappe prestaties van onze miniemen!!

De volledige uitslagen zijn hieronder te bekijken

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) TE EEKLO, 09/02/2020

Zilveren medaille voor Fien bij de Solo’s

Op het Vlaams Kampioenschap Junioren (U18) behaalde BZK een zilveren medaille. Fien, die als laatstejaars kadet nog bij de U15 mag aantreden, zwom als jongste van alle solisten een zeer degelijke technische solo (64,64 ptn) en behaalde met een mooie uitvoering van haar vrije solo (67,6 ptn) in totaal een schitterende 2de plaats met een prachtige score van 132,24 ptn.
Het team en het duet (Fleur en Julie) van de junioren strandden helaas op de meest ondankbare plaats en vielen net naast het podium.
De uitslagen kunnen hieronder bekeken worden.