Uitslagen

Laatst aangepast op 02/11/2022 door Esther en Wouter Vandewal

VLAAMS CRITERIUM KADETTEN (U15) te MECHELEN, 1 november 2022

Ook bij de Kadetten valt BZK vandaag in de prijzen!

Op het Vlaams Criterium 15&U behaalde Marie een hele knappe tweede plaats bij de figuren.🥈💪

Ook de andere zwemsters deden het goed met nog een knappe 4de plaats voor Stien!

Bravo voor alle BZK zwemsters en trainsters!!

VLAAMS CRITERIUM MINIEMEN (U12) te BREE, 23 oktober 2022

Op het Vlaams Criterium Miniemen (12&U) in Bree rijft BZK een gouden medaille binnen: Lisa Thomas behaalt de 1ste plaats bij de figuren met een topscore van 63,96!!🥇

Ook de andere BZK meisjes deden het heel goed. Voor enkelen onder hen was het trouwens de eerste wedstrijd.

Bravo meisjes en trainsters!!

VLAAMS CRITERIUM JUNIOREN (U18) te EEKLO, 9 oktober 2022

Drie (!) medailles vandaag voor onze junioren (U18) op het Vlaams Criterium:

* Zilver voor de Combovan Axelle, Caitlin, Alyssa, Juliette, Auke, Louise, Fien, Oona, Lisa, Louise en Raïsa.

* Goud voor Fien met de Technische elementen Solo

* Goud voor Fien met de Technische elementen Team

VLAAMS KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15) te LIEDEKERKE, 10 april 2022

Onze BZK kadetten brengen 2 bronzen medailles mee van het Vlaams kampioenschap U15 te Liedekerke!

Het duet, gezwommen door Stien en Marie (met reserve Lisa DP), werd knap derde bij de duetten🥉

Het team kadetten A (Stien, Marie, Lisa DP, Annelie, Louise D, Noor, Nore, Louise V, Veerle) behaalde eveneens een schitterende 3de plaats 🥉

Het team kadetten B (Amelie, Laura, Juliette, Alexia, Marit, Luna, Lisa DC) werd uiteindelijk 12de.

Proficiat meisjes en trainsters!! 💪💦

BELGISCH KAMPIOENSCHAP VRIJE ROUTINES U18 te ZWEVEGEM, 27 maart 2022

Na het succesvolle BK Technische routines 2 weken geleden, opnieuw een voltreffer voor onze Junioren op het BK vrije routines te Zwevegem.

Het Team (Oona, Raïsa, Axelle, Juliette, Caitlin en Fien) behaalde een prachtige bronzen medaille met hun uitvoering.

Fien was met haar vrije routine de beste in de solo categorie en mag zich – na haar titel op de technische solo twee weken geleden -ook Belgisch kampioen noemen op de vrije solo.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) te LA LOUVIERE, 20 maart 2022

BZK behaalde een podiumplaats op het BK U12 (miniemen) te La Louvière!

Na de knappe 3de plaats bij de figuren vanmorgen kon Lisa Thomas deze plaats ook na de uitvoering van haar solo vasthouden en komt ze met de bronzen medaille naar huis!

Het Team, gezwommen door Lauren, Amelia, Chloé, Irene, Stien, Manou, Nina en Oona, werd knap 7de!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP TECH ROUTINES U18 te AALST, 13 maart 2022

Het BK U18 voor onze Junioren is verdeeld over 2 dagen. De technische routines waren eerst aan de beurt en BZK heeft een Belgische titel bij! Fien behaalde met haar technische solo de eerste plaats. Het team werd uiteindelijk 4de, een meer dan verdienstelijke prestatie gezien het deelnemersveld. Hopelijk wordt de 2de dag van het BK op 27 maart even succesvol!

WOLF CUP te LA LOUVIERE, 26 – 27 februari 2022

BZK nam het eerste weekend van de krokusvakantie deel aan een internationale wedstrijd te La Louvière. Tussen meisjes uit Tsjechie, Griekenland, Malta, Noorwegen en Luxemburg hebben onze Kadetten en Junioren zich prima geweerd!

Het Kadettenduet (Lisa, Stien en reserve Marie) werd knap 9de op 22 duetten. Meer nog ze waren hierbij het 3de Belgische duet!

Het Kadetten team behaalde een 6de plaats op 12 deelnemende teams.

Een prachtige tweede plaats voor de technische solo van Fien bij de Junioren en een derde plaats bij de vrije solo’s!

Verder werd het Junioren team mooi 5de bij de vrije routines en behaalde het met hun technische routine een onverhoopte zilveren medaille.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12), 20 februari 2022

Mooie prestaties van onze miniemen op het VK U12 te Bree. De dag begon goed met een eerste plaats voor Lisa bij de figuren. Ook de andere meisjes haalden zeer mooie scores.

Namiddag zwom het team een mooie routine (3de in uitvoering), maar gecombineerd met de resultaten van de figuren helaas net de bronzen medaille gemist.

Niettemin schitterend gedaan van onze meisjes!!

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18), 13 februari 2022

Een super geslaagd Vlaams kampioenschap te Eeklo voor onze Junioren! BZK kon voor elke uitgevoerde routine een medaille in de wacht slepen.

Het team (Raïsa, Caitlin, Axelle, Oona, Juliette en Fien) behaalde een knappe 2de plaats met hun technische routine en met hun vrije routine konden ze beslag leggen op de 3de plaats.

Fien werd in de 2 solo uitvoeringen (technisch en vrije routine) telkens 1ste met 2 persoonlijke recordscores en bracht de Vlaamse titel dus mee naar Brugge.

De volledige uitslagen zijn hieronder te bekijken

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) Vrije Routines, 14 november 2021

Na een fraaie 4de plaats op het BK U18 Technische Routines, kon Fien een prachtige zilveren medaille veroveren op het BK Vrije Routines. In Zwevegem kon ze de jury bekoren met haar aangepaste solo en werd ze beloond met een nieuwe persoonlijke score!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) Routines, 11 november 2021

Marie is in La Louvière Belgisch Kampioen Solo bij de miniemen (U12) geworden! Na de eerste plaats op het BK figuren op 24/10 had ze uiteraard een mooie uitgangspositie. Op de uitvoering van haar solo kreeg ze vandaag eveneens de hoogste score met een logische gouden medaille overall als resultaat!! Bravo Marie💪🥇In dezelfde categorie haalde Lisa met haar solo een 7de plaats en ook het duet van Ysaline en Lisa eindigde 7de. Goed gedaan meisjes en trainsters!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15) FIGUREN, 1 november 2021

Onze kadetten A (zonder de laatstejaars die al doorgeschoven zijn naar de junioren) namen deel aan het BK U15 figuren. De Waalse meisjes waren zeer sterk en namen 8 van de top-10 plaatsen in beslag.

Onze jonge kadetten konden zich behoorlijk standhouden en zijn weer een ervaring rijker.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MINIMEN (U12) FIGUREN, 24 oktober 2021

In Mechelen mochten de miniemen nog eens aan een live wedstrijd deelnemen. Acht meisjes van de miniemen A voerden 4 opgelegde figuren uit in een deelnemersveld van een 150-tal leeftijdsgenoten.

Ze deden het allen voortreffelijk! Een prachtige apotheose volgde voor BZK want Marie behaalde de 1ste plaats en mag zich dus Belgisch Kampioene noemen!

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) TECH ROUTINE, 10 oktober 2021

Het eerste deel van het Belgisch kampioenschap (technische routines) bij de junioren vond plaats in Zwevegem. Het junioren team van BZK is nog in volle opbouw voor het volgende seizoen, dus de BZK eer werd hoog gehouden door soliste Fien. Ze kreeg voor haar technische routine een mooie score van 66,65 en behaalde daarmee de 4de plaats. Een mooi resultaat voor onze 1ste jaars junior!

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18), juni 2021 (ONLINE)

Op het online VK junioren (U18) behaalden onze BZK meisjes schitterende resultaten:

Solo Technisch: 3de plaats (Fien) 🥉

Solo Vrij: 3de plaats (Fien)🥉

Duet Technisch: 4de plaats (Julie en Fien)

Duet Vrij: 3 de plaats (Julie en Fien)🥉

Team Technisch: 4de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin)

Team Vrij: 3de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin) 🥉

4 keer podium met telkens een welverdiende bronzen plak! Proficiat meisjes en trainsters!!De volledige uitslagen zijn hieronder terug te vinden.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15), mei 2021 (ONLINE)

Mooie resultaten op het Vlaams kampioenschap U15 dat dankzij de Vlaamse Zwemfederatie online kon georganiseerd worden.

Meer dan 100 meisjes deden mee aan de figurenwedstrijd. Twee BZK meisjes konden zich in de top 20 plaatsen.

Bij de routinewedstrijden behaalde Raïsa een mooie 5de plaats met haar solo. Het Kadetten A Team pakte net naast een medaille en eindigde 4de op slechts 1 punt van de 3de plaats. Het Kadetten B Team legde beslag op een 10de plaats

ONLINE BK FIGUREN VOOR MINIEMEN (U12) , mei 2021

Drie van onze BZK miniemen (U12) deden mee aan het Belgisch kampioenschap figuren. Er waren 104 deelnemers en de meisjes deden het schitterend. Ze plaatsten zich allen in de top 20!

Lisa (6de), Marie (8ste) en Ysaline (17de): proficiat!!

ONLINE ROUTINE WEDSTRIJD VOOR MINIEMEN (U12) en KADETTEN (U15), april 2021

Na de online figuren wedstrijd in maart werd ook een online routine wedstrijd georganiseerd voor de miniemen en kadetten

Voor de miniemen werden 2 video’s ingezonden (solo en duet) en voor de kadetten 3 video’s (solo, 2 teams). De meisjes hebben laten zien dat ze ondanks de moeilijke periode toch hard getraind hebben! Bij de miniemen behaalde Marie met haar solo een prachtige 1ste plaats en kon het duet (Lisa en Ysaline) een 4de plaats bemachtigen. Ook bij de kadetten behaalde de BZK meisjes een medaille: het team van Kadetten A werd knap derde. Verder waren er nog mooie uitslagen voor de solo van Raïsa (6de) en het team van Kadetten B (5de).

ONLINE FIGUUR WEDSTRIJDEN VOOR MINIEMEN (U12) EN KADETTEN (U15), maart 2021

Mooie resultaten van onze meisje in bijzonder omstandigheden

Door de coronamaatregelen is het nog steeds niet mogelijk dat wedstrijden fysiek plaatsvinden. De Vlaamse zwemfederatie heeft daarom voor de jongste zwemsters 2 figurenwedstrijden online georganiseerd. De figuren werden in het eigen zwembad opgenomen en doorgestuurd naar de zwemfed. Daarna werden ze door de juryleden online beoordeeld. Een heel nieuw gegeven, maar wel leuk om eindelijk al dat trainen eens om te zetten in een wedstrijdvorm. Binnenkort volgt hetzelfde format voor de verschillende routines (solo, duet en team).

De meisjes haalden mooie resultaten. Bij de miniemen konden 3 meisjes zich in de top 20 plaatsen met een zeer mooie 4de plaats voor Marie, die dus net geen medaille kon pakken. Ook bij de kadetten puike prestaties: in deze leeftijdscategorie maar liefst 4 meisjes in de top 20 met een hoogste notering voor Raïsa (7de).

Hieronder zijn de volledige resultaten te bekijken.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) TE LIEDEKERKE, 16/02/2020

Twee bronzen medailles voor BZK!

Twee keer een derde plaats op het VK U12 te Liedekerke. Stien, die ook al knap een 2de plaats wist te bemachtigen bij de figuren, werd derde bij de solisten en samen met duetpartner Marie eveneens derde bij de duetten. Het team behaalde de zesde plaats.
Knappe prestaties van onze miniemen!!

De volledige uitslagen zijn hieronder te bekijken

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) TE EEKLO, 09/02/2020

Zilveren medaille voor Fien bij de Solo’s

Op het Vlaams Kampioenschap Junioren (U18) behaalde BZK een zilveren medaille. Fien, die als laatstejaars kadet nog bij de U15 mag aantreden, zwom als jongste van alle solisten een zeer degelijke technische solo (64,64 ptn) en behaalde met een mooie uitvoering van haar vrije solo (67,6 ptn) in totaal een schitterende 2de plaats met een prachtige score van 132,24 ptn.
Het team en het duet (Fleur en Julie) van de junioren strandden helaas op de meest ondankbare plaats en vielen net naast het podium.
De uitslagen kunnen hieronder bekeken worden.