Uitslagen

Laatst aangepast op 05/07/2021 door Esther en Wouter Vandewal

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18), juni 2021 (ONLINE)

Op het online VK junioren (U18) behaalden onze BZK meisjes schitterende resultaten:

Solo Technisch: 3de plaats (Fien) 🥉

Solo Vrij: 3de plaats (Fien)🥉

Duet Technisch: 4de plaats (Julie en Fien)

Duet Vrij: 3 de plaats (Julie en Fien)🥉

Team Technisch: 4de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin)

Team Vrij: 3de plaats (Helena, Julie, Juliette, Axelle, Fien, Raïsa en Caitlin) 🥉

4 keer podium met telkens een welverdiende bronzen plak! Proficiat meisjes en trainsters!!De volledige uitslagen zijn hieronder terug te vinden.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP KADETTEN (U15), mei 2021 (ONLINE)

Mooie resultaten op het Vlaams kampioenschap U15 dat dankzij de Vlaamse Zwemfederatie online kon georganiseerd worden.

Meer dan 100 meisjes deden mee aan de figurenwedstrijd. Twee BZK meisjes konden zich in de top 20 plaatsen.

Bij de routinewedstrijden behaalde Raïsa een mooie 5de plaats met haar solo. Het Kadetten A Team pakte net naast een medaille en eindigde 4de op slechts 1 punt van de 3de plaats. Het Kadetten B Team legde beslag op een 10de plaats

ONLINE BK FIGUREN VOOR MINIEMEN (U12) , mei 2021

Drie van onze BZK miniemen (U12) deden mee aan het Belgisch kampioenschap figuren. Er waren 104 deelnemers en de meisjes deden het schitterend. Ze plaatsten zich allen in de top 20!

Lisa (6de), Marie (8ste) en Ysaline (17de): proficiat!!

ONLINE ROUTINE WEDSTRIJD VOOR MINIEMEN (U12) en KADETTEN (U15), april 2021

Na de online figuren wedstrijd in maart werd ook een online routine wedstrijd georganiseerd voor de miniemen en kadetten

Voor de miniemen werden 2 video’s ingezonden (solo en duet) en voor de kadetten 3 video’s (solo, 2 teams). De meisjes hebben laten zien dat ze ondanks de moeilijke periode toch hard getraind hebben! Bij de miniemen behaalde Marie met haar solo een prachtige 1ste plaats en kon het duet (Lisa en Ysaline) een 4de plaats bemachtigen. Ook bij de kadetten behaalde de BZK meisjes een medaille: het team van Kadetten A werd knap derde. Verder waren er nog mooie uitslagen voor de solo van Raïsa (6de) en het team van Kadetten B (5de).

ONLINE FIGUUR WEDSTRIJDEN VOOR MINIEMEN (U12) EN KADETTEN (U15), maart 2021

Mooie resultaten van onze meisje in bijzonder omstandigheden

Door de coronamaatregelen is het nog steeds niet mogelijk dat wedstrijden fysiek plaatsvinden. De Vlaamse zwemfederatie heeft daarom voor de jongste zwemsters 2 figurenwedstrijden online georganiseerd. De figuren werden in het eigen zwembad opgenomen en doorgestuurd naar de zwemfed. Daarna werden ze door de juryleden online beoordeeld. Een heel nieuw gegeven, maar wel leuk om eindelijk al dat trainen eens om te zetten in een wedstrijdvorm. Binnenkort volgt hetzelfde format voor de verschillende routines (solo, duet en team).

De meisjes haalden mooie resultaten. Bij de miniemen konden 3 meisjes zich in de top 20 plaatsen met een zeer mooie 4de plaats voor Marie, die dus net geen medaille kon pakken. Ook bij de kadetten puike prestaties: in deze leeftijdscategorie maar liefst 4 meisjes in de top 20 met een hoogste notering voor Raïsa (7de).

Hieronder zijn de volledige resultaten te bekijken.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP MINIEMEN (U12) TE LIEDEKERKE, 16/02/2020

Twee bronzen medailles voor BZK!

Twee keer een derde plaats op het VK U12 te Liedekerke. Stien, die ook al knap een 2de plaats wist te bemachtigen bij de figuren, werd derde bij de solisten en samen met duetpartner Marie eveneens derde bij de duetten. Het team behaalde de zesde plaats.
Knappe prestaties van onze miniemen!!

De volledige uitslagen zijn hieronder te bekijken

VLAAMS KAMPIOENSCHAP JUNIOREN (U18) TE EEKLO, 09/02/2020

Zilveren medaille voor Fien bij de Solo’s

Op het Vlaams Kampioenschap Junioren (U18) behaalde BZK een zilveren medaille. Fien, die als laatstejaars kadet nog bij de U15 mag aantreden, zwom als jongste van alle solisten een zeer degelijke technische solo (64,64 ptn) en behaalde met een mooie uitvoering van haar vrije solo (67,6 ptn) in totaal een schitterende 2de plaats met een prachtige score van 132,24 ptn.
Het team en het duet (Fleur en Julie) van de junioren strandden helaas op de meest ondankbare plaats en vielen net naast het podium.
De uitslagen kunnen hieronder bekeken worden.