Artistiek zwemmen

Laatst aangepast op 01/10/2023

ARTISTIEK ZWEMMEN, EEN SIERLIJKE SPORT !

Artistiek zwemmen is een sierlijke sport die doet denken aan dansen of ballet in het water. Zwemmen op muziek wordt gecombineerd met eenvoudige maar ook complexe figuren op of onder water. Artistiek zwemmen is vooral een teamsport, maar op wedstrijden worden ook solo’s en duetten gezwommen.

Een synchroon zwemster ontwikkelt een goede houding, lenigheid, kracht, controle van de ademhaling, uithoudingsvermogen, volledige beheersing van de bewegingen, muziekgevoel en teamgeest.

In de afdeling artistiek zwemmen van BZK kan je terecht voor initiatie en competitie. Regelmatig houden we een spetterende show (klik hier voor impressie) en tijdens diverse nationale en internationale wedstrijden hebben we reeds verscheidene medailles veroverd.

Sigrid Vergauwe
Afdelingshoofd Artistiek zwemmen
synchro@brugsezwemkring.be

Zilveren Synchro Gala 2023

Zin in een heerlijke avond Artistiek Zwemmen? Naar aanleiding van de 25ste editie van de BZK Synchro Show nodigen we jullie uit om te komen kijken naar één van de drie shows tijdens het weekend van 18 en 19 november 2023. We nemen jullie mee in een wondere, zilveren synchrowereld. Het belooft magisch te worden!