Waterpolo

Laatst aangepast op 24/08/2021

WATERPOLO, EEN STEVIGE SPORT !

Onze club heeft sinds 1905 steeds topatleten in hun competitie begeleid.

Bij deze BZK-familie hoort ook Waterpolo.

Waterpolo is een volwaardige Olympische discipline die de laatste jaren enorm in ontwikkeling is in België. Niet enkel voor heren maar ook voor dames wint deze sport meer aan populariteit. Het is tevens een zeer attractieve balsport die nog best te vergelijken valt met handbal in het water. Zwemvaardigheid en fraaie doelpunten zijn synoniem voor het waterpolo. Een stevige sport maar fair!

De Brugse Zwemkring heeft de laatste jaren met héél wat succes geïnvesteerd in haar jeugdpolitiek en is terug een top-waterpoloclub geworden. Het komende seizoen gaan we een stapje verder de oprichting van een Waterpolo academie om nog meer op maat van het kind de sport Waterpolo aan te leren. Iedereen die graag in het water actief is, zowel jongens als meisjes, zijn van harte welkom.

Via spelvormen en oefeningen leren onze spelers de basisvaardigheden van waterpolo en bouwen we de zwemstijlen verder uit.

De afdeling waterpolo traint meerdere dagen per week in Lago Olympia volgens een vast trainingsschema.

De wedstrijden worden gespeeld in 2 verschillende zwembaden:

  • Stedelijk Zwembad Jan Guilini, Keizer Karelstraat 41, 8000 Brugge
  • LAGO Olympia Brugge, Doornstraat 110, 8200 Sint-Andries

Wanneer jij interesse hebt voor deze fantastische sport, neem dan vlug contact op waterpolo@brugsezwemkring.be of kom langs op één van onze trainingen of wedstrijden.

Afdelingshoofd Waterpolo
waterpolo@brugsezwemkring.be