98ste Damme-Brugge

Laatst aangepast op 27/04/2024

Zondag 30 juni 2024

De 98ste Damme Brugge is een feit. Dit jaar mogen/kunnen we terug onze geliefkoosde openwaterwedstrijd/jogging laten doorgaan. De voorbije 6 jaar werden we geteisterd door werken, een pandemie en extreme weersomstandigheden. In 2018 & 2019 hebben we een afgeslankte versie van Damme Brugge moeten doen door de werkzaamheden in en rond de Damse Vaart. 2020 en 2021 hebben we Damme Brugge niet kunnen organiseren door het allerbekende virus Covid-19. In 2022 en 2023 werden we geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. Eendenkroos en blauwalg waren hier onze boosdoeners. In overleg met het Stadslabo en de Vlaamse Milieumaatschappij is er beslist om Damme-Brugge te verplaatsen naar het voorjaar. Dit met de garantie dat het milieu geen spelbreker kan spelen.

Op zondag 30 juni 2024 zullen er diverse activiteiten plaatsvinden naast de klassieke zwemafstanden 5 – 4 & 3 km. We hebben onze inspiratie gehaald bij onze voorgangers die in het begin van vorige eeuw van Damme Brugge een groot feest maakten. Deze editie zal dan ook een groot feest zijn in aanloop naar de 100ste Damme Brugge in 2026.

Naast de lange afstanden in competitie (5 & 3km) en 4000m zwemjogging, kan men een korte afstand zwemmen van 1000m. Er is ook een Paco Race voor de 8-12 jarigen over een afstand van 250m, al dan niet vergezeld van een begeleider. Daarnaast is er een Beachwaterpolo Tornooi voor Dames en Heren >14j en voor de jeugd geboren in 2003-2014 zowel voor de recreant als voor de competitie. Die dag zijn er ook demo’s van het Artistiek Zwemmen.

Het volledig programma kan je hier vinden. Iedereen zowel jong als oud, diversiteit in cultuur – godsdienst – huidskleur – geaardheid – geslacht, personen met een fysieke en/of mentale beperking zijn allen welkom om te kijken/deelnemen aan de activiteiten.

Naast dit alles kan je genieten van een hapje en een drankje in één van onze drank/eetgelegenheden. Een niet te missen zondag om met je gezin/familie/vrienden te komen genieten en deel uit te maken van dit fantastisch evenement. Bekijk het programma. Daar vind je alle praktisch informatie en inschrijvingsmogelijkheden.

Tot dan in of langs de Damse Vaart!

Vragen kunnen steeds gesteld worden via dammebrugge@brugsezwemkring.be.