Artistiek

2023 start mooi voor het Artistiek Zwemmen met een nieuwe Belgische titel bij de solisten

Posted by Esther en Wouter Vandewal

De Junioren (U19) van de afdeling Artistiek Zwemmen hebben er al 2 drukke wedstrijddagen opzitten. Er werden al mooie prestaties geleverd op het Vlaams Kampioenschap te Genk eind januari met 2 Vlaamse titels voor Fien bij de technische en vrije solo. Ook de teamprestaties voor de technische en de vrije routines waren top met een zilveren en een bronzen medaille respectievelijk.

Een goede start dus van het nieuwe wedstrijdseizoen en de hoop om ook op het Belgisch Kampioenschap hoge ogen te gooien. In tegenstelling tot het VK, worden de technische en vrije routines op 2 wedstrijddagen afgewerkt. Vorig weekend stonden als eerste de technische routines geprogrammeerd. En onze zwemsters presteerden weer op niveau!

Fien kon net als in 2022 de gouden medaille behalen met haar technische solo en verlengt dus met verve haar Belgische titel. Het team zwom een mooiere uitvoering dan op het VK en met een hogere score eindigden ze op een zeer knappe 4de plaats. Op 12 maart volgt nog het BK vrije routines.

De uitslagen van de 2 voorbije wedstrijden kunnen in detail nagekeken worden via deze link