98ste Damme-Brugge

Laatst aangepast op 17/08/2022

Damme-Brugge geannuleerd wegens eendenkroos

De 98ste Damme Brugge is een feit. Dit jaar mogen/kunnen we terug onze geliefkoosde openwaterwedstrijd/jogging laten doorgaan. De voorbije 4 jaar werden we geteisterd door werken en een pandemie. In 2018 & 2019 hebben we een afgeslankte versie van Damme Brugge moeten doen door de werkzaamheden in en rond de Damse Vaart. 2020 en 2021 hebben we Damme Brugge niet kunnen organiseren door het allerbekende virus Covid-19.

Nu in het weekend van 20-21 augustus 2022 zullen er gedurende 2 dagen diverse activiteiten plaatsvinden naast de klassieke zwemafstanden 5 – 4 & 3 km op zondag. We hebben onze inspiratie gehaald bij onze voorgangers die in het begin van vorige eeuw van Damme Brugge een groot feest maakten. Deze editie zal dan ook een groot feest zijn in aanloop naar de 100ste Damme Brugge in 2024.

Het volledig programma kan je hier vinden. Iedereen zowel jong als oud, diversiteit in cultuur – godsdienst – huidskleur – geaardheid – geslacht, personen met een fysiek en/of mentale beperking zijn allen welkom om te kijken/deelnemen aan de activiteiten.

Op zaterdag kan men korte afstanden zwemmen van 1000 en 500 m. Er is ook een Paco Race voor de 8 – 12 jarigen over een afstand van 250 m al dan niet vergezeld van een begeleider. Daarnaast is er een Beachwaterpolo Tornooi voor Dames en Heren >14j, zowel voor recreanten als voor competitie. Het Artistiek Zwemmen, betergekend als Waterballet, wordt er ook gedemonstreerd. Op het einde van deze dag kan je aanschuiven voor een overheerlijke BBQ.

Op zondag starten we met een rijkelijk ontbijt om de dag sterk aan te vatten. Naast de lange afstanden in competitie en 4000 m zwemjogging is er ook een Beachwaterpolo Tornooi voor de jeugd geboren 2003 – 2012 zowel voor recreanten als voor competitie. Die dag zijn er ook demo’s van het Artistiek Zwemmen.

Naast dit alles kan je genieten van een hapje en een drankje in één van onze drank/eetgelegenheden. Een niet te missen weekend om met je gezin/familie/vrienden te komen genieten en deel uit te maken van dit fantastisch evenement. Bekijk het programma. Daar vind je alle praktisch informatie en inschrijvingsmogelijkheden.

Tot dan in of langs de Damse Vaart!

Vragen kunnen steeds gesteld worden via dammebrugge@brugsezwemkring.be.