Vlaams kampioenschap kadetten (U15) te Hofstade, 01/04/2018

Op Paasdag mochten de kadetten aantreden voor hun VK. De figurensessie ’s morgens werd goed doorgekomen: de meeste meisjes konden zich in de eerste helft het 80-koppige deelnemersveld plaatsen met een mooie top tien plaats voor Fien (5de).
Namiddag kon Fien als eerstejaarskadet een mooie solo neerzetten met een puike 4de plaats (op 9 solo’s) in de eindrangschikking tot gevolg. Het team kon uiteindelijk beslag leggen op een 5de plaats (op 9 teams).
Uitslagen van figuren en routines zijn hieronder downloaden

Belgisch kampioenschap miniemen (U12) te La Louvière, 11/03/2018

Op het Belgisch kampioenschap hebben de miniemen een mooie 10de plaats behaald met het team: ze deden het dus beter dan op het VK! Ook het duet van Raïsa en Amalia behaalde een mooie 8ste plaats, eveneens een betere prestatie in vergelijking met het VK.
De volledige uitslag is hieronder te downloaden

Vlaams kampioenschap miniemen (U12) te Bree, 11/02/2018

12 Miniemen trokken naar Bree voor hun VK. Voormiddag voor de eerste keer de nieuwe figuren met de nieuwe (strenge) maatregel dat een niet correct uitgevoerde figuur geen herkansing meer bood, maar een nul opleverde: best hard voor deze jonge zwemsters. De figurenwedstrijd leverde een mooie top tien plaats op voor Raïsa (6de). Namiddag dan de routines en het duet van Raïsa en Amalia behaalde hierbij de 6de plaats. Onze twee teams legden uiteindelijk beslag op de 8ste en 9de plaats. Weer een ervaring rijker en op naar het BK!

Vlaams kampioenschap junioren (U18) te Leuven, 04/02/2018

Team Junioren behaalt 4de plaats

Net geen bronzen medaille voor onze junioren op het Vlaams kampioenschap U18 te Leuven: het BZK team strandde op 0,7 ptn van de derde plaats. 
Naast de junioren deden ook 4 kadetten mee aan de figurenwedstrijd: ze bewezen dat de opvolging verzekerd is!
Hieronder is de volledige uitslag van figuren en routines te bekijken

Belgisch kampioenschap Combo te Zwevegem, 11/11/2017

Zowel miniemen (U12) als senioren leggen beslag op 3de plaats.
Voormiddag hebben onze miniemen laten zien dat de bronzen medaille op het VC van een maand geleden dik verdiend was. Ze zwommen hun combo nog beter en strandden slechts op 0,3 punten van zilver. Puik gedaan dus!
Namiddag hebben de senioren de kers op de taart gezet door met een schitterende uitvoering eveneens de derde plaats te grijpen: een prachtige beloning voor de inspanningen van zwemsters en trainsters gedurende de voorbije maanden.
Proficiat aan allen en dank aan de talrijke supporters!
Uitslag is te raadplegen op www.belswim.be

Vlaams Criterium Kadetten te St Kruis, 01/11/2017

Veel van onze kadetten waren met vakantie, waardoor BZK slechts met 3 zwemsters deelnam aan deze figurenwedstrijd.
Ze hebben het goed gedaan! Alle drie konden ze hun scores verbeteren van het VK en Fien behaalde een mooie top tien plaats (9de).

Vlaams criterium Miniemen te Berchem, 15/10/2017

BZK verovert 2 medailles!
Het BZK combo team van de miniemen veroverde een bronzen medaille op het Vlaams Criterium Miniemen! Leuke opsteker voor de meisjes die het laatste jaar veel bijgeleerd hebben. Bij de figurenwedstrijd kon Fien beslag leggen op de eerste plaats!

Vlaams Criterium Junioren te Brugge, 08/10/2017

Een kleine thuismatch voor onze junioren, want de eerste wedstrijd na de zomerstop ging door in het KTA te Brugge: ze hebben het goed gedaan!

Belgisch Kampioenschap Senioren te Zwevegem, 01/05/2017

Fiebe eindigt met haar solo verdienstelijk 5de

Slechts één BZK vertegenwoordiger op het BK voor senioren. Na de technische en vrije kür in het onderdeel solo, eindigde Fiebe uiteindelijk op een 5de plaats. De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

SynchroCup te Luxemburg, 5-7/05/2017

BZK Synchro met alle jeugdcategorieëen aanwezig op dit internationaal treffen

Het afgelopen weekend vond de 26ste SynchroCup plaats in ons kleine buurland. Naar jaarlijkse gewoonte nam BZK met alle categorieën deel aan deze internationale competitie. En de meisjes hebben het voortreffelijk gedaan! Voor de jongste groep was het hun eerste wedstrijd, maar ze lieten zien dat er met hun rekening zal moeten gehouden worden bij de komende wedstrijden. Er kon uiteindelijk 1 medaille mee naar Brugge genomen worden: Fien behaalde een tweede plaats met haar solo in de U12 categorie. In de "overall" clubrangschikking eindigt BZK op een zeer mooie 6de plaats (op 24 deelnemende clubs)
De volledige uitslag is te bekijken hieronder.

Belgisch Kampioenschap Kadetten te Schaarbeek, 30/04/2017

Eén week na het VK moesten onze kadetten al dadelijk aantreden op het BK. Ze hebben goed standgehouden tegen de Waalse meisjes. Het team was na een 7de plaats op het VK nu goed voor een 8ste plaats (en 6de Vlaamse team), het duet van Lynn en Helena werd uiteindelijk 11de. De volledige uitslag van figuren en routines is hieronder te bekijken.

Vlaams Kampioenschap Kadetten te Bree, 23/04/2017

BZK behaalt tweemaal een 7de plaats (team en duet)

Vroeg uit de veren voor de verre verplaatsing naar Bree. Na een bevredigende ochtendsessie (figuren), konden zowel het duet (Helena en Lynn) als het team beslag leggen op een 7de plaats. Hieronder zijn de resultaten te bekijken.

Belgisch Kampioenschap Miniemen te La Louvière, 19/03/2017

1st plaats voor solo

Een lange dag in het verre La Louvière kon afgesloten worden met een gouden medaille voor Fien met haar solo. Het duet van Amalia en Raïsa werd 11e en het team kon beslag leggen op de 8st plaats.
De resultaten van de figuren en de routines zijn hieronder te downloaden.

Belgisch Kampioenschap Junioren te Aalst, 19/02/2017

Team BZK wordt 8ste (opnieuw 4de Vlaamse team)

De verhoudingen van het voorbije Vlaamse kampioenschap Junioren werden gerespecteerd op het Belgisch kampioenschap in Aalst. Ons juniorenteam werd uiteindelijk 8ste met een mooie teamscore boven de 60 punten waarmee ze hun puntentotaal van het VK verbeterden. Ze waren daarmee opnieuw het 4de Vlaamse team. Het duet van Annelies en Margot werd uiteindelijk 12de. Volgende doel wordt de synchrocup in Luxemburg.