SynchroCup te Luxemburg, 5-7/05/2017

BZK Synchro met alle jeugdcategorieëen aanwezig op dit internationaal treffen

Het afgelopen weekend vond de 26ste SynchroCup plaats in ons kleine buurland. Naar jaarlijkse gewoonte nam BZK met alle categorieën deel aan deze internationale competitie. En de meisjes hebben het voortreffelijk gedaan! Voor de jongste groep was het hun eerste wedstrijd, maar ze lieten zien dat er met hun rekening zal moeten gehouden worden bij de komende wedstrijden. Er kon uiteindelijk 1 medaille mee naar Brugge genomen worden: Fien behaalde een tweede plaats met haar solo in de U12 categorie. In de "overall" clubrangschikking eindigt BZK op een zeer mooie 6de plaats (op 24 deelnemende clubs)
De volledige uitslag is te bekijken hieronder.

Belgisch Kampioenschap Senioren te Zwevegem, 01/05/2017

Fiebe eindigt met haar solo verdienstelijk 5de

Slechts één BZK vertegenwoordiger op het BK voor senioren. Na de technische en vrije kür in het onderdeel solo, eindigde Fiebe uiteindelijk op een 5de plaats. De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Belgisch Kampioenschap Kadetten te Schaarbeek, 30/04/2017

Eén week na het VK moesten onze kadetten al dadelijk aantreden op het BK. Ze hebben goed standgehouden tegen de Waalse meisjes. Het team was na een 7de plaats op het VK nu goed voor een 8ste plaats (en 6de Vlaamse team), het duet van Lynn en Helena werd uiteindelijk 11de. De volledige uitslag van figuren en routines is hieronder te bekijken.

Vlaams Kampioenschap Kadetten te Bree, 23/04/2017

BZK behaalt tweemaal een 7de plaats (team en duet)

Vroeg uit de veren voor de verre verplaatsing naar Bree. Na een bevredigende ochtendsessie (figuren), konden zowel het duet (Helena en Lynn) als het team beslag leggen op een 7de plaats. Hieronder zijn de resultaten te bekijken.

Belgisch Kampioenschap Miniemen te La Louvière, 19/03/2017

1st plaats voor solo

Een lange dag in het verre La Louvière kon afgesloten worden met een gouden medaille voor Fien met haar solo. Het duet van Amalia en Raïsa werd 11e en het team kon beslag leggen op de 8st plaats.
De resultaten van de figuren en de routines zijn hieronder te downloaden.

Belgisch Kampioenschap Junioren te Aalst, 19/02/2017

Team BZK wordt 8ste (opnieuw 4de Vlaamse team)

De verhoudingen van het voorbije Vlaamse kampioenschap Junioren werden gerespecteerd op het Belgisch kampioenschap in Aalst. Ons juniorenteam werd uiteindelijk 8ste met een mooie teamscore boven de 60 punten waarmee ze hun puntentotaal van het VK verbeterden. Ze waren daarmee opnieuw het 4de Vlaamse team. Het duet van Annelies en Margot werd uiteindelijk 12de. Volgende doel wordt de synchrocup in Luxemburg.

Vlaams Kampioenschap Miniemen te Liedekerke , 12/02/2017

Gouden medaille voor onderdeel solo!
Een relatief onervaren afvaardiging van 10 meisjes vertegenwoordigde BZK op het Vlaams Kampioenschap Synchro voor miniemen (U12). Voor een groot deel van de meisjes was dit de eerste officiële wedstrijd waaraan ze deelnamen en er werd dus wat leergeld betaald. Het team werd uiteindelijk 8ste en het duet van Amalia en Raïsa behaalde de 6de plaats. Fien kon na een eerste plaats voor de verplichte figuren met een comfortabele voorsprong haar solo afwerken. Ook daar behaalde ze de hoogste score. Op die manier kon ze dus overtuigend haar solotitel verlengen.

Vlaams Kampioenschap Junioren te Mechelen, 29/01/2017

Team Junioren behaalt 4de plaats

Onze junioren hebben 2017 ingezet met een 4de plaats. Er deden ook twee duetten mee voor BZK. Ze eindigden respectievelijke 7de (Annelies en Lisa) en 9de (Lelie en Lyndsay). Goed gedaan meiden!

Flanders Synchro Open te Kortrijk, 25-27/11/2016

VZF miniemenselectie mist net podium in 3 disciplines

De VZF miniemenselectie (geboortejaar 2003 en jonger), nam deel aan de internationale wedstrijd te Kortrijk. Negen vlaamse geselecteerde zwemsters - met daarbij Fien als jongste voor BZK - namen het op tegen oa nationale teams van Zwitserland en Malta.  Zowel in solo, duet als team eindigde de VZF selectie op de 4de plaats.

Belgisch kampioenschap Combo Senioren te La Louvière, 11/11/2016

Schitterende prestatie van onze senioren op het BK Combo in La Louvière.

Ondanks een korte voorbereiding zwommen ze op een prachtige medley van ABBA naar een over verdiende 4de plaats. Het verschil met de bronzen plak was miniem, maar niets dan tevreden gezichten achteraf.

Vlaams Criterium Kadetten te St Kruis, 01/11/2016

Leuk om ook eens dicht bij huis een wedstrijd te betwisten!

Als laatste in de rij hebben de kadetten hun Vlaams Criterium afgewerkt. De 6 meisjes van BZK hebben het er goed vanaf gebracht.

Vlaams Criterium Miniemen te Berchem, 23/10/2016

Het was met een kleine delegatie van 4 zwemsters dat BZK deelnam aan deze figurenwedstrijd. De namiddag kon afgesloten worden met een mooi resultaat: 1ste plaats voor Fien.

Synchrocup te Luxemburg, 6-8/05/2016

Zwemsters en talrijke supporters hebben weer kunnen genieten van een weekend top-synchro in Luxemburg.

Onze meisjes hebben zich kranig verweerd, maar voor medailles kwamen we nooit echt in aanmerking. Iedereen heeft desalniettemin zijn best gedaan met mooie uitslagen tot gevolg. Het niveau van onze buurlanden is duidelijk hoger en bijgevolg is deze jaarlijkse wedstrijd ook voor onze meisjes en trainsters een gelegenheid om hun ogen de kost te geven. Het prachtige weer was alvast een enorme meevaller en maakte een succesvol weekend compleet.

Belgisch kampioenschap Senioren te Zwevegem, 01/05/2016

Twee bronzen en één zilveren medaille is het schitterende resultaat van onze twee vertegenwoordigsters op het BK voor senioren te Zwevegem.

Zowel Eliane als Fiebe waagden hun kans als solo-zwemster en deden dat met verve! Fiebe kaapte een zilveren plak weg, Eliane volgde met klein verschil en werd mooi derde. Samen zwommen ze dan ook nog het duet en daar legden ze beslag op een derde plaats. Knappe prestaties dus en zeker een stimulans voor de jongere zwemsters om in hun voetsporen te treden.

Belgisch kampioenschap Kadetten te Aalst, 24/04/2016

Een week na het Vlaams kampioenschap volgde al het Belgisch kampioenschap voor onze kadetten. Een groot deelnemersveld met veel inschrijvingen voor de verschillende routines, waardoor de plaatsjes (enkel beste 12 gerangschikte routines na technische figuren mogen aantreden) duur waren. Enkel het team Kadetten A kon daardoor hun routine zwemmen, waarmee ze beslag legde op een 7de plaats (op 19 ingeschreven teams).

Vlaams kampioenschap Kadetten te Bree, 17/04/2016

Met twee teams in alle vroegte naar het verre Limburg voor het VK Kadetten: het was een uitdaging op zich.

Het team Kadetten A behaalde een 4de plaats, de Kadetten B strandden op een 9de plaats. Solo (Annelies) en Duet (Annelies en Helena VP) eindigden respectievelijk als 7de en 10de. Enkele foto’s zijn te bekijken in de fotogalerij.

Belgisch kampioenschap Miniemen te La Louvière, 06/03/2016

Naar jaarlijkse gewoonte ging het BK synchro voor miniemen door in La Louvière. Na de technische figuren prijkte Fien op een onverhoopte 3de plaats. Ook de andere meisjes van BZK die deelnamen aan de teamcompetitie konden hun scores van op het Vlaams kampioenschap verbeteren!
Met een licht aangepaste versie (hogere moeilijkheid) van haar solo slaagde ze er in om in een zeer spannende wedstrijd haar achterstand om te buigen in een kleine voorsprong; net voldoende om de Belgische titel te pakken!
Het team legde uiteindelijk beslag op de 11de plaats.